Csillagtúrák Szovátáról

Vármező

Szászrégen irányában az első falu, ahol vendégeink a pazar panoráma közepette halastavak egész sorát találja. A tenyészettől elkülönített részen lehetőség nyílik horgászásra és ha netalán semmi sem akad a horogra (bár ezt kétlem mert a helyiek mindig gondoskodnak erről ) akkor saját éttermükben mindig frissen fogott és elkészített halétellel csillapíthatjak éhségüket. Vendégházunktól körülbelöl 13km.

Parajd

Székelyudvarhely irányában az első település amely sóvídék tagjaként a turisták és léguti megbetegedésben szenvedők számára egy egy gyönyörű sóbányával büszkélkedhet. Mindenképp érdemes meglátogatni a látvány önmagáért beszél. Vendégházunktól körülbelöl 10km.

Korond

Nem messze Parajd után Székelyudvarhely irányában található a kézművességéről és fazekasságáról híres település. Ideális hely ajándék tárgyak, agyagból készült konyhai eszközök, díszítőelemek és sok más apróság vásárlására. Vendégházunktól körülbelöl 18km.

Gyilkos-tó,Békási szoros

Gyilkos-tó, Románia egyik legszebb tava, Székelyföld egyik legismertebb és leglátogatottabb természeti ritkasága. Innen továbbhaladva megérkezünk a Békás szoroshoz amely a Keleti Kárpátok legnagyobb hasadékvölgye. A szorosban sétálva óriási sziklafalak tornyosulnak az ide látogató fölé.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.